Joguines i instruments populars i tradicionals fets de canya

dissabte, 23 de gener del 2021

Indiaca de fulla de canya

La nevada que vam tenir el cap de setmana del 9 i 10 de gener a la Ribera d'Ebre podem qualificar-la d'històrica, si més no a Ascó on les nevades, precisament, no són usuals -la darrera nevada important va ser, fa tot just, 20 anys, el 2001!-. 
La neu ha vestit el paisatge de blanc, i com que ha tardat ben bé una setmaneta en desfer-se, ha permès gaudir-la, passejar pel terme i redescobrir indrets magnífics. Les passejades també han servit per mirar la natura d'una altra manera i per a dedicar una estoneta a la creativitat, la imaginació i a la construcció d'alguna joguineta. 
Aquí us presento els passos a seguir per a fer una senzilla però efectiva indiaca feta amb fulles seques de canya. 
 
Per tal que funcioni més bé cal posar una mica de pes a la base de la indiaca. Jo he utilitzat una mica d'escorça de pi -també hi podríem posar un petit còdol o altre element natural-.

A partir d'aquí es va envoltant la base i s'afegeixen fins a 4 fulles que es van creuant unes damunt les altres.
Finalment unim les 4 fulles i les lliguem per la base. Aquí hem utilitzat una fulla de canya plegada però es pot utilitzar qualsevol altra tija fina i resistent.

Podeu trobar altres maneres de fer indiaques utilitzant la canya al nostre llibre Quina canya! Joguinetes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

La flauta travessera de Xurde!

Aquest Xurde no para de sorprendre'ns!!! Aquest cop s'ha atrevit a construir ni més ni menys que una flauta travessera -sens dubte u...