Joguines i instruments populars i tradicionals fets de canya

dissabte, 23 de gener del 2021

Indiaca de fulla de canya

La nevada que vam tenir el cap de setmana del 9 i 10 de gener a la Ribera d'Ebre podem qualificar-la d'històrica, si més no a Ascó on les nevades, precisament, no són usuals -la darrera nevada important va ser, fa tot just, 20 anys, el 2001!-. 
La neu ha vestit el paisatge de blanc, i com que ha tardat ben bé una setmaneta en desfer-se, ha permès gaudir-la, passejar pel terme i redescobrir indrets magnífics. Les passejades també han servit per mirar la natura d'una altra manera i per a dedicar una estoneta a la creativitat, la imaginació i a la construcció d'alguna joguineta. 
Aquí us presento els passos a seguir per a fer una senzilla però efectiva indiaca feta amb fulles seques de canya. 
 
Per tal que funcioni més bé cal posar una mica de pes a la base de la indiaca. Jo he utilitzat una mica d'escorça de pi -també hi podríem posar un petit còdol o altre element natural-.

A partir d'aquí es va envoltant la base i s'afegeixen fins a 4 fulles que es van creuant unes damunt les altres.




Finalment unim les 4 fulles i les lliguem per la base. Aquí hem utilitzat una fulla de canya plegada però es pot utilitzar qualsevol altra tija fina i resistent.

Podeu trobar altres maneres de fer indiaques utilitzant la canya al nostre llibre Quina canya! Joguinetes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Quina canya! Joguinetes a la Xarxa de Biblioteques de Catalunya

Ep! que no teniu encara el votre llibre de Quina canya! Joguinetes? Doncs no us preocupeu. La Xarxa de Biblioteques de Catalunya sí que el t...