Joguines i instruments populars i tradicionals fets de canya

divendres, 7 de febrer del 2020

EL QUINA CANYA! JOGUINETES, a JORDANIA.


En Rabee Zureikat, d'Amman (Jordania) #rabee3_zureikat , ens fa arribar una imatge amb el llibre que li hem enviat. .




Miqui: -Vem viatjar a Jordania la setmana santa del 2019. Voltant per Amman vaig anar a veure el Haya Cultural Center (recomanable). Aquell dia, en Rabee feia un taller de construcció de flautes bereber. Les feia amb tub de pvc, però en tenia de canya. I, la canya va despertar ràpidament el meu interès.





En Rabee ens va convidar a anar al seu taller. Una casa on hi tenien habitació per assaig i petits concerts i entre altres habitacions, hi havia el seu taller. Hi tenia canyes seques, ben escollides i un bon mostrari de flautes. Era un espai genial!. En Rabee és un luthier de flautes bereber, ha fet recerca i evitat que aquest instrument es perdi. Ara en fa bona difusió.






I, per sorpresa meva, en Rabee va triar una canya i em va fer construïr una flauta. Amb les seves indicacions me'n vaig sortir !. Altra cosa va ser... fer-la sonar !!!! Però va ser una experiència magnífica.
Li vaig parlar del nostre llibre i va mostrar bon interès, així que vem quedar que trobariem la manera de fer-li arribar. Casa seva és en un lloc d'Amman on, si t'hi porten hi arribes, però no hi ha nom de carrer i és ben complicat d'explicar. Així que vem pensar que la millor manera de fer-li arribar podria ser a través de l'agència de viatges que ens havia organitzat l'estada. Perfecte, però ves a saber per on ha viatjat el paquet o en quina prestatgeria ha agafat polsim, perquè ha trigat quatre mesos en arribar. 
Tant de bo en pugui treure tant de profit com la bona estona que vem passar en aquella trobada. Gràcies Rabee.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Altres usos de la canya: assecar el peix

Des de l'inici d'aquesta aventura amb la canya com a fil conductor hem estat recollint no sols instruments populars i joguinetes fet...