Joguines i instruments populars i tradicionals fets de canya

dimecres, 1 de maig del 2019

Presentació de Quina Canya! a Gumiel de Izán


Dins del VI Encuentro Internacional de Juegos Tradicionales Ribera del Duero el dissabte 27 d'abril vam poder presentar el llibre Quina canya! Joguinetes a la població de Gumiel de Izán. Junt amb la presentació hi va haver una petita exposició d'algunes de les joguines i instruments populars fets de canya que conté la publicació.
Com a curiositat destaquem que el Dr. Laghla Bouzid, del Centre d'Investigació i Estudis Saharians de Guelmim-Oued Noun (Marroc), que era present a l'acte, es va encuriosir i interessar per la nostra publicació i es va sorprendre que, entre les joguines proposades al nostre llibre hi hagués referències a les nines berbers fetes de canya!
Altres persones destacades a la jornada van ser el Sr. Ricardo Pérez y Verdes, Director del MELGA -Museo Etnolúdico de Galicia-; el Dr. Ezzedinne Bouzid, Vicepresident de ITSGA i President de l'ATSJP d'Ariadna (Tunis), així com el Sr. Milivoj Pacenti, Vicepresident de l'AEJeST i President de Istarski Pljockarski Savez de Croàcia. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Altres usos de la canya: assecar el peix

Des de l'inici d'aquesta aventura amb la canya com a fil conductor hem estat recollint no sols instruments populars i joguinetes fet...