Joguines i instruments populars i tradicionals fets de canya

diumenge, 19 de maig del 2019

Compartint i intercanviant joguines i instruments de canya


Passejant per les parades dels artesans de la Mostra d'Arts i Oficis d'Ascó he fet una sorprenent troballa, he conegut als artesans i lutiers Llorens Poré i J.C. Gil, de Llàgrimes de Ceba.
Ni que hagués estat fet a propòsit. Divendres al vespre presentàvem a Ascó el nostre llibre Quina canya! Joguinetes i l'endemà dissabte, pels carrers d'aire morisc d'aquesta vila ebrenca trobo aquests dos personatges parapetats darrera una parada feta de canya i canyissos, amb un mostrador curull de tota mena d'instruments i algunes joguines fetes d'aquesta matèria vegetal. 
Evidentment m'he interessat ràpidament per la seva feina -músics, lutiers, artesans de la canya...- i he aprofitat per a mostrar-los el llibre. L'interès lògic per la feina i les nostres aficions i creacions ha fet que tinguéssim una llarga conversa i que féssim un intercanvi i compra d'algunes peces.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Altres usos de la canya: assecar el peix

Des de l'inici d'aquesta aventura amb la canya com a fil conductor hem estat recollint no sols instruments populars i joguinetes fet...